Sastojci:
- 1 celo jaje
- 1 belance
- korica 1 pomorandže
- 90 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 2 kašike džema od breskvi
- 90 g ulja
- prstohvat soli
- pola kesice praška za pecivo
- 2 kašike kukuruznog skroba
- 300 g brašna
- 1 belance (za premaz)
- mleveni kikiriki (za posipanje)
Priprema:
Ako volite mirisne, hrskave keksiće koji se lako prave i još lakše nestaju sa tanjira, ovaj recept s pomorandžom, džemom i kikirikijem je pravi izbor za vas.
Umutite jaje i belance sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte koricu pomorandže, džem od breskvi i ulje, pa dobro promešajte. Umešajte prstohvat soli, prašak za pecivo i kukuruzni skrob. Postepeno dodajte brašno i mešajte dok ne dobijete glatko testo. Od testa oblikujte keksiće kao valjak i poređajte ih na papir za pečenje. Premažite ih belancetom i pospite mlevenim kikirikijem. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 160°C oko 35 minuta, dok keksići ne dobiju zlatno-smeđu boju.
Bonus video
Jednostavna salata sa avokadom i povrćem - svi će tražiti recept
Recept za najbrže palačinke od griza
Letnja krem čorba sa tikvicama i crvenim sočivom
Mekani kolač sa šumskim voćem
Napoleon torta u čaši – zaboravite klasične kore, ovo je još lakše i ukusnije