Sastojci:

  • 1 celo jaje
  • 1 belance
  • korica 1 pomorandže
  • 90 g šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 2 kašike džema od breskvi
  • 90 g ulja
  • prstohvat soli
  • pola kesice praška za pecivo
  • 2 kašike kukuruznog skroba
  • 300 g brašna
  • 1 belance (za premaz)
  • mleveni kikiriki (za posipanje)

Priprema:

Ako volite mirisne, hrskave keksiće koji se lako prave i još lakše nestaju sa tanjira, ovaj recept s pomorandžom, džemom i kikirikijem je pravi izbor za vas.

Savet:

Pazite da ne prepečete keksiće kako bi ostali mekani iznutra, ali hrskavi spolja.

Umutite jaje i belance sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte koricu pomorandže, džem od breskvi i ulje, pa dobro promešajte. Umešajte prstohvat soli, prašak za pecivo i kukuruzni skrob. Postepeno dodajte brašno i mešajte dok ne dobijete glatko testo. Od testa oblikujte keksiće kao valjak i poređajte ih na papir za pečenje. Premažite ih belancetom i pospite mlevenim kikirikijem. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 160°C oko 35 minuta, dok keksići ne dobiju zlatno-smeđu boju.

Bonus video

Recept za keks čokoladne banane koji se ne peče Izvor: Recept za keks čokoladne banane koji se ne peče