Sendvič sladoled sa čokoladnim keksom

Domaći sendvič sladoled je omiljena letnja poslastica koja se lako pravi i još lakše nestaje iz zamrzivača.
Sendvič sladoled sa čokoladnim keksom Foto: Printscreen/Youtube/Dessert Genuss

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 120 g šećera
  • 200 ml mleka
  • 120 g tamne čokolade
  • 50 g bele čokolade
  • 18 čokoladnih keksa (pravougaonih ili okruglih)
  • 200 ml slatke pavlake 

Priprema:

Ako volite kombinaciju kremastog sladoleda i mekanog čokoladnog keksa, ovaj domaći sendvič sladoled je prava letnja poslastica za vas. Pravi se lako, a nestaje još brže.

Savet:

Koristite čokoladni keks sa ravnom površinom – biće lakši za filovanje i lepši za serviranje.

Odvojite belanca od žumanaca. Umutite žumanca sa šećerom dok ne postanu svetla i penasta. Dodajte mleko i kuvajte na pari ili vrlo laganoj vatri, uz neprestano mešanje, dok se smesa ne zgusne (ne sme da proključa). Sklonite sa vatre i odmah dodajte izlomljenu crnu čokoladu. Mešajte dok se potpuno ne otopi i sjedini. Ostavite fil da se potpuno ohladi.

Umutite slatku pavlaku u čvrst šlag i lagano je umešajte u ohlađeni fil. Umutite i belanca u čvrst sneg, pa ih pažljivo dodajte u krem. Na kraju umešajte sitno seckanu crnu i belu čokoladu.

U pleh obložen papirom za pečenje ili silikonski kalup poređajte red keksa. Prelijte pripremljeni sladoledni fil preko keksa i poravnajte. Poređajte još jedan red keksa odozgo, blago pritisnite. Stavite u zamrzivač minimum 4–6 sati, najbolje preko noći. Pre služenja, izvadite iz kalupa i secite na pravougaonike ili kocke.

Bonus video

This browser does not support the video element.

sladoled po receptu ane ivanovic  Izvor: instagram/anaivanovic