Za pripremu ove ledene poslastice treba vam manje od 10 minuta, a ukus joj je fantastičan. Osvežiće vas, a kombinacija čokolade, jagode i čizkejk fila je prosto savršena.Sladoled sendvič je postao popularan poslednjih godina, a ako vam je maskarpone skup, napravite jeftiniji sami kod kuće ili ga zamenite krem sirom. 

  • Sastojci: 
  • 300 ml slatke pavlake 
  • 100 g šećera u prahu
  • 4 kašike maskarpone sira 
  • 500 g jagoda
  • 70 g čokolade
  • 300 g keksa

Priprema: 
Umutite slatku pavlaku i šećer u prahu, pa dodajte maskarpone sir i nastavite da mutite. U dobijenu smesu dodajte iseckane jagode i rendanu čokoladu. Lagano promešajte. Kalup obložite providnom folijom, pa poređajte keks. Premažite mlekom, pa sipajte preko fil i poravnajte, pa poređajte još jedan red keksa. Premažite mlekom, pokrijte providnom folijom i ostavite u zamrzivaču nekih 2 sata da se dobro stegne. 

Izvor: Stvar ukusa