Brza keks torta sa čokoladnim i vanila filom

Ova brza keks torta oduševiće vas jednostavnošću i bogatim ukusom na prvi zalogaj.
Keks torta Foto: Printscreen/Youtube/Cookrate - Cakes

Sastojci:

Za čokoladni fil:

  • 500 ml mleka
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 100 g šećera u prahu
  • 150 g smese za čokoladni krem (npr. puding, šlag krem ili instant fil)

Za vanila fil:

  • 500 ml mleka
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 100 g šećera u prahu
  • 150 g smese za vanilin krem

Ostalo:

  • 600 g keksa (podeliti na pola – 300 g dole, 300 g gore)
  • Po potrebi malo mleka za umakanje keksa
  • Kalup sa odvojivim obručem 20 x 28 cm

Priprema:

Ova slojevita keks torta ne peče se, brzo se sprema i idealna je za tople dane kada želite lagan, a bogat desert. Čokoladni i vanila fil od gotovih kremova lepo se slažu sa keksom, a ceo kolač se lepo seče i osvežava.

Savet:

Ako koristite tvrđi keks, kratko ga umočite u mleko pre slaganja da omekša, ali pazite da se ne raspadne.

Umutite prašak za krem sa mlekom, šećerom u prahu i vanilin šećerom dok ne postane gust i gladak. Na isti način umutite sastojke za svetli fil.

U kalup poređajte prvi red keksa (po želji blago umočene u mleko). Preko nanesite čokoladni fil i poravnajte. Zatim nanesite vanilin fil i opet lepo poravnajte. Na vrh poređajte drugi red keksa. Pokrijte tortu i ostavite u frižideru minimum 1 sat, a idealno preko noći.

Bonus video

This browser does not support the video element.

Lažne ledene kocke  Izvor: Instagram/pratikyemek.tarifleri