Čokoladni čizkejk sa nes kafom

Spoj čokolade i nes kafe u ovom čizkejku donosi bogat, kremast i nezaboravan ukus.
Čokoladni čizkejk sa nes kafom Foto: Printscreen/Youtube/Ricette dolce facili

Sastojci:

Podloga:

  • 200 g keksa
  • 1 kašika gorkog kakaa
  • 60 g rastopljenog putera
  • 50 ml jake kafe

Fil:

  • 2 kašike instant kafe
  • 70 g šećera
  • 60 g kukuruznog skroba
  • 400 ml mleka
  • 200 ml zaslađene pavlake za šlag
  • 100 g crne čokolade

Preliv:

  • 2 kašike šećera
  • 2 kašike instant kafe
  • 2 kašike vode

Za posipanje:

  • Kakao po ukusu

Priprema:

Spoj bogate čokolade i blage arome nes kafe čini ovaj čizkejk posebnom poslasticom koja se lako pravi, a oduševiće sve ljubitelje kafe i čokolade.

Savet:

Koristite jaku, kvalitetnu instant kafu kako bi aroma bila intenzivnija, a čizkejk još ukusniji.

Usitnite keks i pomešajte ga sa kakaom, rastopljenim puterom i kafom da dobijete ujednačenu masu. Utisnite je na dno kalupa za čizkejk i ostavite u frižider da se stegne.

U šerpi zagrejte mleko sa šećerom i instant kafom, pa dodajte kukuruzni skrob razmućen u malo hladnog mleka. Mešajte dok se fil ne zgusne. Skinite sa vatre i umešajte sitno iseckanu crnu čokoladu dok se potpuno ne otopi. Ostavite da se fil malo ohladi. Umutite zaslađenu pavlaku za šlag i pažljivo je umešajte u ohlađeni fil. Fil rasporedite preko podloge od keksa i vratite u frižider na nekoliko sati, najbolje preko noći.

Za preliv, zagrejte šećer, instant kafu i vodu dok se šećer ne rastvori i ostavite da se ohladi. Pre serviranja prelijte tortu pripremljenim prelivom i pospite kakaom po vrhu.

Bonus video

This browser does not support the video element.

Aromatična nes kafa  Izvor: Instagram/aldallal.ali