Sastojci:
Za čokoladni fil:
- 500 ml mleka
- 1 kesica vanilin šećera
- 100 g šećera u prahu
- 150 g smese za čokoladni krem (npr. puding, šlag krem ili instant fil)
Za vanila fil:
- 500 ml mleka
- 1 kesica vanilin šećera
- 100 g šećera u prahu
- 150 g smese za vanilin krem
Ostalo:
- 600 g keksa (podeliti na pola – 300 g dole, 300 g gore)
- Po potrebi malo mleka za umakanje keksa
- Kalup sa odvojivim obručem 20 x 28 cm
Priprema:
Ova slojevita keks torta ne peče se, brzo se sprema i idealna je za tople dane kada želite lagan, a bogat desert. Čokoladni i vanila fil od gotovih kremova lepo se slažu sa keksom, a ceo kolač se lepo seče i osvežava.
Umutite prašak za krem sa mlekom, šećerom u prahu i vanilin šećerom dok ne postane gust i gladak. Na isti način umutite sastojke za svetli fil.
U kalup poređajte prvi red keksa (po želji blago umočene u mleko). Preko nanesite čokoladni fil i poravnajte. Zatim nanesite vanilin fil i opet lepo poravnajte. Na vrh poređajte drugi red keksa. Pokrijte tortu i ostavite u frižideru minimum 1 sat, a idealno preko noći.
Bonus video