Sastojci:

  • 4 jajeta
  • 300 g šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • pola kašičice soli
  • 120 g ulja
  • 300 g brašna
  • 100 g kakao praha
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 100 g prah šećera (za valjanje)

Priprema:

Hrskavi spolja, mekani iznutra, ovi čokoladni kolačići su prava poslastica uz šolju čaja ili kafe. Brzo se spremaju, a rezultat je pun čokoladnog ukusa i savršene teksture. Recept bez komplikacija, idealan i za početnike.

Savet:

Nemojte da prepečete kolačiće – unutra treba da ostanu blago mekani, jer će se stegnuti dok se hlade.

Umutite jaja sa šećerom, vanilin šećerom i prstohvatom soli dok smesa ne postane penasta. Dodajte ulje i kratko sjedinite. 

U posebnoj posudi pomešajte brašno, kakao i prašak za pecivo, pa postepeno umešajte u tečnu smesu. Dobijeno testo ostavite u frižider na najmanje 1 sat da se stegne. Vadite po malo smese kašičicom, oblikujte kuglice, uvaljajte ih u prah šećer i ređajte na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 15 minuta. Ohladite i poslužite.

Bonus video

00:35
dvobojni čajni kolačići Izvor: instagram/cookistwow