Sastojci:
- 4 jajeta
- 300 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- pola kašičice soli
- 120 g ulja
- 300 g brašna
- 100 g kakao praha
- 1 kesica praška za pecivo
- 100 g prah šećera (za valjanje)
Priprema:
Hrskavi spolja, mekani iznutra, ovi čokoladni kolačići su prava poslastica uz šolju čaja ili kafe. Brzo se spremaju, a rezultat je pun čokoladnog ukusa i savršene teksture. Recept bez komplikacija, idealan i za početnike.
Umutite jaja sa šećerom, vanilin šećerom i prstohvatom soli dok smesa ne postane penasta. Dodajte ulje i kratko sjedinite.
U posebnoj posudi pomešajte brašno, kakao i prašak za pecivo, pa postepeno umešajte u tečnu smesu. Dobijeno testo ostavite u frižider na najmanje 1 sat da se stegne. Vadite po malo smese kašičicom, oblikujte kuglice, uvaljajte ih u prah šećer i ređajte na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 15 minuta. Ohladite i poslužite.
Bonus video
