Sastojci:

  • 160 ml mleka
  • 90 g šećera
  • 30 g kakaoa
  • 80 g putera
  • 400 g mlevenog keksa
  • 150 g čokolade
  • 2 kašike ulja
Zašto je koristan kakao?

Kakao, u svom sirovom, nezaslađenom obliku, bogat je nutrijentima. Sadrži značajne količine proteina, ugljenih hidrata, vlakana i minerala poput magnezijuma, gvožđa, kalijuma i cinka. Takođe je dobar izvor antioksidanata i sadrži određene količine omega-3 i omega-6 masnih kiselina.

Recept za čokoladne praline:

Kako biste napravili praline, prvo u šerpu ubacite mleko i šećer. U to prosejte kakao, pa promešajte žičanom mutilicom. Pustite da proključa na laganoj vatri, stalno mešajući. Zatim dodajte 80 g putera, i nakon ključanja kuvajte 1 minut mešajući.

U činiju sipajte mleveni keks pa sipajte smesu koju ste skuvali. Dobro sve promešajte. Dobijenu smesu uvaljajte u valjuške i poređajte na pleh obložen papirom za pečenje. Stavite u zamrzivač na pola sata, dok se ne stvrdnu.

Čokoladu izlomite i otopite na pari ili u mikrotalasnoj. Svaku pralinu umočite u čokoladu i vratite na papir. Pustite da se čokolada stegne i uživajte u pralinama! Možda ćete želeti da napravite i praline od čokolade i kikiriki putera.

Pročitajte kako se prave praline od banane i jogurta prelivene čokoladom

BONUS VIDEO

00:14
Recept za praline od banane i jogurta prelivene čokoladom. Izvor: instagram cansunundiyetiii

StvarUkusa