Sastojci:
- 160 ml mleka
- 90 g šećera
- 30 g kakaoa
- 80 g putera
- 400 g mlevenog keksa
- 150 g čokolade
- 2 kašike ulja
Recept za čokoladne praline:
Kako biste napravili praline, prvo u šerpu ubacite mleko i šećer. U to prosejte kakao, pa promešajte žičanom mutilicom. Pustite da proključa na laganoj vatri, stalno mešajući. Zatim dodajte 80 g putera, i nakon ključanja kuvajte 1 minut mešajući.
U činiju sipajte mleveni keks pa sipajte smesu koju ste skuvali. Dobro sve promešajte. Dobijenu smesu uvaljajte u valjuške i poređajte na pleh obložen papirom za pečenje. Stavite u zamrzivač na pola sata, dok se ne stvrdnu.
Čokoladu izlomite i otopite na pari ili u mikrotalasnoj. Svaku pralinu umočite u čokoladu i vratite na papir. Pustite da se čokolada stegne i uživajte u pralinama! Možda ćete želeti da napravite i praline od čokolade i kikiriki putera.
Pročitajte kako se prave praline od banane i jogurta prelivene čokoladom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
