Sastojci:
Za čokoladni sladoled:
- 3 kašike nezaslađenog kakao praha
- 45 g šećera u prahu
- 150 g poluslatke čokolade (iseckane ili u komadićima)
- 120 g slatke pavlake (tople)
- 120 g slatke pavlake (hladne)
Za sklapanje:
- 16 biskof keksića (8 za donju, 8 za gornju stranu)
Za čokoladni premaz:
- 300 g poluslatke ili mlečne čokolade
- 2 kašike biljnog ulja ili kokosovog ulja
- Izmrvljeni biskof kolačići za posipanje (opciono)
Priprema:
Domaći sladoled na štapiću ne mora da bude komplikovan. Samo malo čokolade, keks i pavlaka – i za par sati u zamrzivaču imate savršen letnji desert.
U manjoj činiji pomešajte kakao i šećer u prahu. Dodajte iseckanu čokoladu i prelijte toplom pavlakom. Mešajte dok se sve ne otopi i sjedini.
Umutite hladnu pavlaku u šlag pa je lagano umešajte u čokoladnu smesu da dobijete kremasti sladoled.
Na dno kalupa poređajte 8 keksića, preko sipajte smesu pripremljenog sladoleda i prekrijte drugim keksićima odozgo. Stavite u zamrzivač najmanje 4 sata ili dok se potpuno ne stegne.
Izvadite iz kalupa isecite na porcije i ubodite štapiće.
Za premaz otopite čokoladu sa uljem. Uhvatite sladolede za štapić i umočite u čokoladu, pustite da se višak ocedi i po želji pospite izmrvljenim keksom. Vratite u zamrzivač još 15 minuta pre serviranja.
Bonus video