Sastojci:
- 1 šolja mleka
- ¼ šolje kakao praha
- ½ šolje šećera
- ekstrakt vanile (po ukusu)
- ½ šolje pavlake za šlag
- čokoladne mrvice za dekoraciju
Priprema:
Za sve ljubitelje čokolade, ovaj domaći sladoled je prava mala poslastica. Kremast, bogat i pun čokoladnog ukusa, priprema se lako i bez posebnih aparata. Dovoljno je malo strpljenja dok se hladi, a nagrada je neodoljiv zalogaj koji osvežava.
Sipajte mleko, kakao prah i šećer u šerpu. Dodajte ekstrakt vanile po ukusu, pa kuvajte na umerenoj temperaturi dok se smesa ne zgusne. Sklonite sa vatre i ostavite da se potpuno ohladi.
Umutite pavlaku za šlag dok ne postane čvrsta. Lagano umešajte ohlađenu čokoladnu smesu u umućeni šlag. Sipajte smesu u posudu ili kalup, pospite čokoladnim mrvicama. Stavite u zamrzivač na najmanje 6 sati ili preko noći.
Bonus video
