Sastojci:

  • 1 šolja mleka
  • ¼ šolje kakao praha
  • ½ šolje šećera
  • ekstrakt vanile (po ukusu)
  • ½ šolje pavlake za šlag
  • čokoladne mrvice za dekoraciju

Priprema:

Za sve ljubitelje čokolade, ovaj domaći sladoled je prava mala poslastica. Kremast, bogat i pun čokoladnog ukusa, priprema se lako i bez posebnih aparata. Dovoljno je malo strpljenja dok se hladi, a nagrada je neodoljiv zalogaj koji osvežava.

Savet:

Ako želite još intenzivniji ukus, dodajte kašiku istopljene crne čokolade u smesu pre zamrzavanja.

Sipajte mleko, kakao prah i šećer u šerpu. Dodajte ekstrakt vanile po ukusu, pa kuvajte na umerenoj temperaturi dok se smesa ne zgusne. Sklonite sa vatre i ostavite da se potpuno ohladi.

Umutite pavlaku za šlag dok ne postane čvrsta. Lagano umešajte ohlađenu čokoladnu smesu u umućeni šlag. Sipajte smesu u posudu ili kalup, pospite čokoladnim mrvicama. Stavite u zamrzivač na najmanje 6 sati ili preko noći.

Bonus video

00:26
Domaći sladoled bez šećera od 3 sastojka Izvor: TikTok/jalalsamfit