Sastojci:
Podloga:
- 300 g mlevenog keksa
- 100 ml soka od pomorandže
- 100 g otopljenog putera
Sloj jafa keksa:
- 1 pakovanje jafa keksa
- približno 100 ml soka od pomorandže
Fil:
- 500 g maskarponea
- 400 ml slatke pavlake
- 200 g kondenzovanog mleka
Priprema:
Ovaj čizkejk je pravo zadovoljstvo za ljubitelje osvežavajućih i kremastih poslastica. Spoj klasične podloge od keksa, sočnih slojeva jafa keksa natopljenih sokom od pomorandže i bogatog fila od maskarponea i kondezovanog mleka stvara desert kojem je teško odoleti. Nema pečenja, nema komplikacija – samo par jednostavnih koraka i uživanje može da počne.
Pomešajte usitnjeni keks, sok od pomorandže i otopljeni puter pa utisnite smesu u kalup obložen papirom za pečenje. Ostavite u frižideru da se stegne.
Umutite pavlaku za šlag dok ne postane čvrsta. U posebnoj posudi sjedinite maskarpone i kondenzovano mleko pa dodajte umućeni šlag. Sve lagano promešajte da dobijete gladak fil.
Na ohlađenu podlogu poređajte jafa keks koji ste prethodno kratko umočili u sok od pomorandže. Prelijte filom. Ostavite čizkejk u frižideru minimum 4 sata, a najbolje preko noći. Po želji ukrasite rendanom čokoladom ili kriškama pomorandže pre serviranja.
Bonus video
