Sastojci:

Podloga:

  • 300 g mlevenog keksa
  • 100 ml soka od pomorandže
  • 100 g otopljenog putera

Sloj jafa keksa:

  • 1 pakovanje jafa keksa
  • približno 100 ml soka od pomorandže

Fil:

  • 500 g maskarponea
  • 400 ml slatke pavlake
  • 200 g kondenzovanog mleka

Priprema:

Ovaj čizkejk je pravo zadovoljstvo za ljubitelje osvežavajućih i kremastih poslastica. Spoj klasične podloge od keksa, sočnih slojeva jafa keksa natopljenih sokom od pomorandže i bogatog fila od maskarponea i kondezovanog mleka stvara desert kojem je teško odoleti. Nema pečenja, nema komplikacija – samo par jednostavnih koraka i uživanje može da počne.

Savet:

Nemojte predugo natapati jafa keks u soku – dovoljan je samo kratak dodir da se ne raspadne, a da ostane sočan.

Pomešajte usitnjeni keks, sok od pomorandže i otopljeni puter pa utisnite smesu u kalup obložen papirom za pečenje. Ostavite u frižideru da se stegne.

Umutite pavlaku za šlag dok ne postane čvrsta. U posebnoj posudi sjedinite maskarpone i kondenzovano mleko pa dodajte umućeni šlag. Sve lagano promešajte da dobijete gladak fil.

Na ohlađenu podlogu poređajte jafa keks koji ste prethodno kratko umočili u sok od pomorandže. Prelijte filom. Ostavite čizkejk u frižideru minimum 4 sata, a najbolje preko noći. Po želji ukrasite rendanom čokoladom ili kriškama pomorandže pre serviranja.

Bonus video

00:52
Čizkejk sa plazmom  Izvor: Instagram/slatkadomacica