Kombinacija čokolade i kikirikija je jedna od najomiljenijih, a saznajte i kako da pripremite kolačiće od ovih namirnica. Ne peku se, a najukusniji su kada malo "odstoje". 

Sastojci:

  • 250 g keksa
  • 150 g kikirikija
  • 1/4 margarina
  • 8 kašika šećera
  • 2,5 dl mleka
  • 100 g mlečne čokolade
  • 1 kašika ulja

Priprema:

Staviti mleko, šećer i margarin da provri. Skloniti sa vatre pa dodati mleveni keks i samleven kikiriki. Sve dobro sjediniti i izmešati. Na tacnu ili dasku staviti foliju pa toplu smesu oklagijom raširiti na debljinu 2 cm. Ostaviti u frižider da se ohladi i stegne bar dva sata.

Nakon što se ohladi, izvaditi pa odseći krajeve, pa tek onda seći na kockice, kako bi sve bile lepe i jednake. Rastopiti čokoladu sa uljem pa sve dobro izmešati. Uzeti čačkalicu pa umočiti u čokoladu, ubosti kockicu i onda umakati kockice u čokoladu, pa čačkalicu ubosti u komad stiropora. Tako neće ostajati tragovi prstiju i neće biti neiskorišćene čokolade.

Izvor: Stvar ukusa