Ispirisana popularnom čokoladicom zavolećete je na prvi zalogaj.
Sastojci za kore – peku se 3:
- 4 belanca
- 100 g pečenog blendiranog kikirikija (ko nema blender onda polu seckanog polu mlevenog kikirikija)
- 5 kašika šećera
- 1 kašika brašna
- 1 kašika kakaoa
Fil I:
- 12 žumanaca
- 300 g šećera
- 100 g crne čokolade
- 200 g mlečne čokolade, može i 100 g
- 250 g margarina
- 4 snikers čokoladice
Fil II – karamel:
- 200 g šećera
- 2 kašike vode
- 20 g margarina
- 200 ml slatke pavlake
Priprema:
Fil II: Prvo njega praviti. Pomešti vodu i šećer u šerpi pa staviti na laganu vatru da se šećer otopi. Kada se otopi, kada nema više ni jedne grudvice šećera dodati margarin i izmešati dok se ne otopi. Dok to radite u posudi pored vam se zagreva slatka pavlaka. Kada se margarin otopio nalijte vruću slatku pavlaku i mešajte još 5 minuta. Sklonite sa vatre da se skroz ohladi. Kada bude mlako stavite u frižider da se dodatno stegne.
Kore:
Ulupati belanca sa šećerom u jak šne, da stoji na žicama miksera, pa dodati kikiriki, brašno i kakao, pa promešati. Obložiti pleh od 25 cm pa istresti smesu i staviti da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni oko 15 minuta. Gotova je kad porumeni, tačnije potamni jer je već svetlo braon.
Peći ovako 3 kore i sve tri ohladiti.
Fil I:
Ulupati žumanca sa šećerom, da promene boju, da skoro pobele pa staviti na paru da se kuva ( šerpu u šerpu, a donja sa dva prsta vode).
Kad provri voda u donjoj šerpi kuvati 10 minuta, pa dodati iseckan margarin i izlomljenu crnu čokoladu, pa sve zajedno mešati da se otopi i kuva još 15 minuta. Skloniti sa vatre da se hladi.
U ohladjeno dodati iseckane snikers čokoaldice i iseckanu mlečnu čokoladu, promešati i ostaviti do filovanja.
Izvaditi iz frižidera karame fil, pa ga izmiksirati jer verovatno će na nekim mestima jako da se stegne a negde ne, kada ga izmutite dobićete predivan karamel krem i izmućen će biti nešto svetliji.
Ukoliko neće da se muti i taman je rešite to dodavanjem slatke pavlake u fil i onda mutite (100ml).
Ređati tortu. Kora, fil II, fil I, kora, fil II, fil I, kora. Tortu najbolje ređati u kalupu ili šerpi u kojoj ste pekli kore. Obložiti folijom pa kontra mazati, kora, fil II, pa fil I, do kraja, zategnuti foliju preko torte i ostaviti u frižideru. Ostaće vam karamel krema, fila II pa sa njim još možete preko tortu premazati, a dekorisati po želji.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem