Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KREMASTIJI KOLAČ NISTE PROBALI: Meki biskvit natopljen belom čokoladom se bukvalno topi u ustima

Autor Maja Gašić
Autor Maja Gašić

Recept za kremasti kolač od bele čokolade!

kolac3.jpg.png Izvor: YouTube/Screenshot/Fatto in Casa da Alba

Domaćinska poslastica koja ima skoro tri miliona pregleda na YouTube-u. Spoj bele čokolade i pavlake između dva meka bikvita oduševiće vas na prvi zalogaj!

Sastojci:

  • 4 jajeta
  • 150 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 2 dl mleka
  • 2 dl ulja
  • 250 g brašna
  • 12 g suvog kvasca

Možda će vas zanimati

Fil:

  • 8 dl mleka
  • 1 žumance
  • 5 kašika gustina
  • 5 kašika šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 40 g bele čokolade
  • 20 g putera

Ostalo:

  • 4 dl pavlake za šlag
  • 2 kašike maskarpone sira
  • nastrugana kora 1 limuna
  • šećer u prahu

Priprema:

Jaja razlupati, pa im dodati šećer i vanilin šećer. Penasto umutiti. Dodati mleko, ulje, brašno, kvasac i sve ručno umutiti. Vatrostalnu posudu veličine 25x40 cm premazati puterom, pa izliti smesu. Peći na 200 stepeni, otprilike pola sata. Ostaviti da se ohladi. Po testu ravnomerno praviti rupe (čepom ili manjom čašicom za rakiju vaditi testo i ostavljati ga sa strane), otprilike po 4 sa uže strane pleha. Fil:

U mleko staviti žumance, gustin, šećer i vanilin šećer. Sve ručno umutiti i kuavti na tihoj vatri dok se fino ne zgusne. Dodati izlomljenu belu čokoladu i puter. Dobro izmešati, sipati preko rupa u patišpanju, pa sve poravnati. Ostaviti da se ohladi.

Pavlaku za šlag umutiti, dodati maskarpone i umtiti. Naneti preko fila i poravnati. Testo ostavljeno sa strane izmrviti, dodati mu nastruganu koru limuna i postu kolač. Preko prosejati šećer u prahu.

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti