1. Za sipkavo testo kremasto umutite puter i šećer. Pomešajte brašno, prašak za pecivo i so. Mešavinu od brašna, jaje i mleko postepeno dodajte u puter. Testo stavite na radnu površinu posutu brašnom i rukama snažno mesite testo dok ne postane glatko i sjajno.


Sastojci:

150 g putera
100 g šećera
280 g brašna
½ kesice praška za pecivo
so
jaje
4 kašike mleka

Za nadev:
750 g šljiva
5 kašika šećera
kašičica cimeta
50 g seckanih badema
kašika slatke pavlake
žumance

2. Rernu zagrejte na 200 stepeni. Uljem podmažite pleh s visokom ivicom. Ravnomerno razvucite testo i njime obložite pleh. Šljive operite, očistite od koštica i isecite na četvrtine. Gusto ih poređajte po testu s kožicom okrenutom nadole (ređajte ih kao crepove na krovu). Pomešajte šećer i cimet, pa s bademima pospite preko šljiva. Umutite žumance sa slatkom pavlakom i time premažite ivicu testa.

3. Kolač pecite u rerni 35 minuta. Pre serviranja još jednom pospite šećerom. Po želji, možete poslužiti sa slatkom pavlakom ili šlagom.