1. Pomorandžu operite pa je stavite u manju šerpu. Sipajte toliko vode da sasvim prekrije pomorandžu. Stavite na vatru, a kad počne da vri, vatru smanjite i kuvajte dok ne omekša, oko sat vremena. Pomorandžu potom presecite, uklonite koštice pa je nasecite na manje komade (s korom) te u blenderu izmiksajte u pire.
2. Rernu zagrejte na 180 stepeni. Podmažite i pobrašnite kalup za pečenje.
3. Jaja mutite sa šećerom dok ne postanu penasta, a smesa se ne zgusne. Umešajte brašno pomešano s praškom za pecivo, pire od pomorandže i veći deo badema. Na kraju umešajte kupine, koje ste posuli s malo brašna.
4. Sipajte upripremljen kalup pa pospite ostatkom naseckanih badema. Pecite 50 do 55 minuta. Ostavite u kalupu 10-ak minuta, pa izvadite i potpuno ohladite na rešetki.