Volite poslastice koje se brzo i lako spremaju i koje ne podrazumevaju višesatno stajanje pored šporeta, pečenje kora i kuvanje filova? Ovaj čokoladni kolač sa krem sirom lako se pravi, a savršeno je kremast i vazdušast. Glazura od čokolade učiniće ga još lepšim, a idealan je za sve prilike. Sačuvajte ovaj recept sigurno će vam postati jedan od omiljenih. 

Sastojci:

  • 200 g maslaca
  • 130 g mlečne čokolade
  • 180 g šećera
  • 100 g kakao praha
  • 150 g krem sira
  • 2 jajeta
  • 2 kašičice ekstrakta vanile
  • 120 g brašna
  • prstohvat soli

Za glazuru:

  • 120 g čokolade
  • 80 ml slatke pavlake

Priprema:

Puter i čokoladu otopite na pari ili u mikrotalasnoj rerni. Kad je čokolada otopljena dodajte joj šećer i mešajte dok se potpuno ne rastopi. Sklonite smesu sa ringle, pa umešajte krem sir, ekstrakt vanile i jaja, pa mešajte žicom za mućenje dok ne dobijete jednoličnu smesu. Brašno, kakao prah i so pomešajte, pa dodajte smesi od čokolade i sira, mešajte da ne bude grudvica, pa tako pripremljeno testo prelijte u kalup za pečenje obložen pek papirom. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko pola sata. Za to vreme pripremite glazuru. Slatku pavlaku zagrevajte do vrenja, pa u nju dodajte izlomljenu čokoladu. Mešajte dok ne dobijete kompaktnu smesu. Kada je kolač pečen ostavite da se prohladi, a zatim ga prelijte glazurom i lepo poravnajte. Kada se stegne secite ga na kocke i služite.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE