Unikatna torta sa oblacima izgleda kao da je kupljena u čuvenoj poslastičarnici, a potrebno je samo malo vremena i truda da se napravi. Sastojci nisu skupi, a torta izgleda raskošno i svi će vam tražiti recept. Odlična je za svečane prilike, ali i kada želite da se počastite posle napornog radnog dana.
Sastojci:
Za oblake:
- 100 g krem sira
- 20 g šećera
- 3 g želatina
- 1-2 kašike vode
- 100 ml slatke pavlake
Za providni žele:
- 400 ml vode
- 150 ml belog vina
- 12 g želatina u listićima
- 30-40 g šećera
Za plavi žele:
- 2-3 kapi plave boje za kolače
- 1-2 kapi crvene boje za kolače
Priprema:
Krem sir sjedinite sa šećerom, a pavlaku umutite u drugoj posudi. Želatin rastvorite sa vodom, pa kada nabubri otopite na pari. Dodajte u krem sir, sjedinite i onda dodajte umućenu pavlaku. Morate brzo da sjedinite sastojke kako se ne bi stvorile grudvice. Sipajte u špric za kolače, a zatim na pek papiru napravite oblake tako će napravite 3-4 manje loptice. Stavite oblake u frižider. U šerpi pomešajte vodu, belo vino i šećer i kuvajte dok ne proključa, a zatim sklonite sa šporeta i dodajte želatin. Mešajte dok se sve ne sjedini. Ako vino ima jaku aromu, dovoljno je 100 ml. U tom slučaju smanjite količinu želatina za 2 g. U kalup poređajte oblake, pa prelijte polovinom dobijenog želatina. Stavite u frižider da se stegne. U presotali želatin (150 ml) dodajte par kapi plave i crvene boje i promešajte. Sipajte preko stegnutog želatina i vratite u frižider da se ponovo stegne. Izvadite iz kalupa i secite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem