Trileće je kolač koji se natapa u 3 vrste mleka, pa odatle i naziv. Ne može biti jednostavniji recept za pripremu, pa nemate nijedan izgovor da ga ne probate. Originalna verzija ovog kolača se peče u rerni, a vi isprobajte ovu u nastavku koja se duplo brže pravi, i ne peče se.
Sastojci:
- 6 kriški belog tost hleba
- 500 ml mleka + 50 ml
- 1 kesica pudinga od karamele
- 250 g sirnog namaza
- 100 g kondenzovanog mleka
- karamela za ukrašavanje (opciono)
Priprema:
Tost hlebu odstranite koru. Obložite dno vatrostalne posude u 2 sloja, tako da iskoristite sav hleb. U mleko razmutite puding pa stavite da se zagreva. Kada proključa prelijte preko hleba. Stavite da se hladi u frižideru dok pripremate naredni sloj. Sirni namaz, kondenzovano mleko i 50 ml mleka umutite u blenderu. Prelijte preko prethodnog sloja. Stavite u frižider na 3 sata da se dobro stegne. Pre sečenja ukrasite karamelom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus