Trileće je kolač koji se natapa u 3 vrste mleka, pa odatle i naziv. Ne može biti jednostavniji recept za pripremu, pa nemate nijedan izgovor da ga ne probate. Originalna verzija ovog kolača se peče u rerni, a vi isprobajte ovu u nastavku koja se duplo brže pravi, i ne peče se.

Sastojci:

  • 6 kriški belog tost hleba
  • 500 ml mleka + 50 ml 
  • 1 kesica pudinga od karamele
  • 250 g sirnog namaza
  • 100 g kondenzovanog mleka
  • karamela za ukrašavanje (opciono)

 Priprema:

Tost hlebu odstranite koru. Obložite dno vatrostalne posude u 2 sloja, tako da iskoristite sav hleb. U mleko razmutite puding pa stavite da se zagreva. Kada proključa prelijte preko hleba. Stavite da se hladi u frižideru dok pripremate naredni sloj. Sirni namaz, kondenzovano mleko i 50 ml mleka umutite u blenderu. Prelijte preko prethodnog sloja. Stavite u frižider na 3 sata da se dobro stegne. Pre sečenja ukrasite karamelom.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE