Trileće je kolač koji se natapa u 3 vrste mleka, pa odatle i naziv. Ne može biti jednostavniji recept za pripremu, pa nemate nijedan izgovor da ga ne probate. Originalna verzija ovog kolača se peče u rerni, a vi isprobajte ovu u nastavku koja se duplo brže pravi, i ne peče se.
Sastojci:
- 6 kriški belog tost hleba
- 500 ml mleka + 50 ml
- 1 kesica pudinga od karamele
- 250 g sirnog namaza
- 100 g kondenzovanog mleka
- karamela za ukrašavanje (opciono)
Priprema:
Tost hlebu odstranite koru. Obložite dno vatrostalne posude u 2 sloja, tako da iskoristite sav hleb. U mleko razmutite puding pa stavite da se zagreva. Kada proključa prelijte preko hleba. Stavite da se hladi u frižideru dok pripremate naredni sloj. Sirni namaz, kondenzovano mleko i 50 ml mleka umutite u blenderu. Prelijte preko prethodnog sloja. Stavite u frižider na 3 sata da se dobro stegne. Pre sečenja ukrasite karamelom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem