Razne poslastice sa jabukama kao što su pite i kolači, postale su deo tradicionalne kuhinje našeg kraja. Ovaj sočan kolač sa jabukama spaja tradicionalno i moderno, a u pitanju su jabuke i krem sir. Ono što je posebno interesantno u ovom receptu je to da se ne dodajte brašno, a biće super ukusan i sočan. Priprema je prilično jednostavna, sastojke sjedinite, dodate jabuke i ispečete. Sigurno uspeva i onima sa manje iskustva u kuhinji.
Sastojci:
- 500 g krem sira
- 3 jabuke
- 150 g šećera
- 4 žumanca
- 60 g skroba
- 200 ml mleka
- sok od jednog limuna
- naribana korica limuna
- naribana korica pomorandže
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 kašičica cimeta
Priprema:
Jabuke oljuštite i očistite od semenki, pa ih isecite na tanke kriške i pospite limunovim sokom i sa 50 grama šećera. Žumanca pomešajte sa preostalim šećerom i vanilin šećerom, pa ručnom mutilicom umutite da pobele. Dodajte skrob i još jednom sve izmešajte. Postepeno dodajte sir sve vreme mešajući dok ne dobijete kompaktnu smesu. Sipajte mleko, pa ponovo sve izmešajte. U smesu narendajte koricu limuna i pomorandže, a na kraju dodajte cimet i jabuke. Dobro promešajte tako da se jabuke ravnomerno rasporede. Preručite u okrugli pleh prečnika 24 cm, obložen pek papirom i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko sat vremena. Kada je gotov ostavite da se prohladi, izvadite ga iz pleha i pospite šećerom u prahu.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem