Jede vam se nešto slatko, a ne želite da provedete ceo dan pored šporeta. Ovaj kolač sa čokoladom i krem sirom je idealno rešenje, jer se ne peče i priprema nije komplikovana. Izuzetno je kremast i lagan, a pored toga izgleda prelepo, tako da će u njemu uživati sva čula. Dvoslojni čokoladni kolač postaće vaša omiljena poslastica, a sigurno će vam svi tražiti recept. 

Sastojci:

Za koru:

  • 240 g mlevenog keksa
  • 80 g seckanih oraha
  • 100 ml mleka
  • 100 ml putera
  • 100 g tamne čokolade

Za fil:

  • 700 ml mleka
  • 1 žumance
  • 8 g vanilin šećera
  • 5 kašika šećera
  • 5 kašika kukuruznog skroba
  • 150 g krem sira
  • 100 g čokolade

Priprema:

Mleveni keks pomešajte sa orasima, sipajte mleko, pa dodajte rastopljen puter i čokoladu. Sve dobro izmešajte tako da dobijete kompaktnu smesu. Utisnite je u kalup prečnika 22 cm na dno i po ivicama do pola. Stavite je u frižider dok ne pripremite fil. U mleko dodajte žumance, vanilin šećer i šećer, kukuruzni skrob, pa sve dobro izmešajte tako da nema grudvica. Kuvajte na umerenoj vatri uz konstantno mešanje dok se ne zgusne. Kada se malo prohladi dodajte krem sir i dobro izmešajte. Fil podelite u dva dela, pa prvo preko kore nanesite beli krem. U drugu polovinu dodajte čokoladu i mešajte dok se ne rastopi. Pažljivo nanesite preko belog fila i lepo poravnajte špatulom. Stavite ga u frižider na minimum tri sata da se stegne. Po želji ga ukrasite sa malo mlevenog keksa i topljenom čokoladom.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE