Čizkejk je poslastica koja je neverovatnom brzinom postala popularna širom sveta. Uglavnom se pravi bez uključivanja rerne, ali ovaj recept je malo drugačiji. Pečeni čizkejk sa jabukama je dokaz da za savršeno ukusne poslatice treba da izdvojite malo više vremena. Hrskava kora, predivna krema od jaja i putera, sa osvežavajućim slojem od voća osvojiće vas na prvi zalogaj. Zato ne oklevajte već napravite ovaj preukusan čizkejk. Ključ ovog kolača je da ga ostavite da se dobro ohladi kako bi se ukusi što bolje povezali. 

  • Sastojci:
  • Za testo:
  • 80 g putera
  • 100 g šećera
  • 1 jaje
  • 200 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • Za fil:
  • 3 jajeta
  • 80 g šećera
  • 2 kesice vanilin šećera
  • prstohvat soli
  • naribana korica limuna
  • 90 g putera
  • 150 ml mleka
  • 500 g krem sira
  • 40 g kukuruznog skroba
  • I još:
  • 2 jabuke
  • sok od pola limuna

Priprema:

Za testo pomešajte sve sastojke, pa zamesite da dobijete glatko testo. Testo stavite u frižider na pola sata. U kalupu prečnika 24 cm formirajte koru i blago utisnite testo i po ivicama kalupa. jabuke očistite, pa ih narendajte na krupnije rende. Prelijte ih sokom od limuna. Jabuke rasporedite u kalup preko kore. Za fil belanca odvojte od žumanca, pa u belanca dodajte vanilin šećer i prstohvat soli. Mutite mikserom dok ne dobijete penasti šlag. žumanca umutite sa šećerom odk ne pobele i postanu penasta. Dodajte naribanu koricu limuna i rastopljen puter, pa još jednom sve umutite. U smesu od žumanaca dodajte krem sir i ponovo sve sjedinite. Lagano ulivajte mleko sve vreme muteći. Na kraju dodajte kukuruzni skrob i sneg od belanaca i sve izmešajte. Dobijeni fil rasporedite u kalup. Čizkejk pecite u rerni na 180 stepeni oko 50 minuta. Pospite ga šećerom u prahu i secite na parčiće željene veličine. 

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE