KORA BEZ BRAŠNA KOJA SE PEČE 8 MINUTA: Čokoladni rolat sa kremastim filom od jogurta - tražiće se parče više 

Ako niste vešta domaćica, probajte da napravite ovaj rolat. Uspeće vam iz prve i osmelićete se da napravite i komplikovanije kolače.

Printscreen/YT/Schnelle Rezepte

Ako volite čokoladu ne sumnjamo da će vam se ovaj rolat dopasti. Mekani čokoladni biskvit premažite kremastim filom sa čokoladom i krem sirom, pa urolajte. Dekorišite šlagom i korom koju ste izblendirali. Lepog izgleda i ukusa očaraće svakoga ko proba. Vama će uspeti iz prve jer se zaista lako pravi. 

Sastojci:

  • 5 jaja
  • 150 g šećera u prahu
  • 40 g kukuruznog skroba
  • 80 g kakaoa 
  • 50-100 ml kondezovanog mleka (može i obično)
  • 150 ml slatke pavlake 
  • 100 g krem sira 
  • 100 g jogurta 
  • 80 g čokolade 

Priprema:

Odvojite žumanca i belanca. Umutite belanca sa šećerom u prahu (100 g) u čvrst šne, a zatim i žumanca sa šećerom u prahu(50 g). Pomešajte i dodajte prosejani skrob i kakao. Opet promešajte, pa sipajte na pleh obložen pek papirom. Pecite na 200°C oko 8-10 minuta. Isecite ivice i usitnite ih u blenderu. Premažite koru mlekom. Slatku pavlaku umutite (100 ml), pa dodajte krem sir i jogurt. Sjedinite, pa dodajte rendanu čokoladu i promešajte. Premažite preko kore. Urolajte i stavite u frižider na 3-4 sata. Umutite preostalu slatku pavlaku (50 ml), premažite rolat i pospite mrvicama od kore.