BAKLAVA SA ORASIMA KOJA SE PEČE SAMO 10 MINUTA: Sočan i bogat kolač za koji se traži parče više

Najbrži recept za baklavu sa orasima.

Natalija Kokanović

Tradicionalna baklava sa orasima je recept koji je sinonim za slave, bilo da su one posne ili mrsne. Prava baklava je bogata orasima i natopljena sirupom, koji curi kad zagrizete. Ukoliko ste planirali da uskoro pravite baklavu recept je u nastavku.

Sastojci:

  • 500 g kora
  • 500 g šećera
  • 2 kesice vanilin šećera
  • malo ulja
  • 1l vode
  • 250 g oraha
  • 1 limun

Priprema:

Na svaku koru namazemo malo ulja, zatim je savijemo na pola. Još jednom je presavijemo da bude u obliku pravougaonika. Do pola kore ređamo mlevene orahe. Nakon toga koru savijamo u obliku trougla. Skuvati preliv od šećera i vode tako da bude tečan kao med. Pri kraju kuvanja dodati limun isečen na kolutove. Baklave peći 10 min na 180 stepeni. Preko vrelih baklava sipati vreo preliv i pustiti da se dobro ohlade.

Recept poslala Natalija Kokanović