NIKAD BRŽI ČOKOLADNI ROLAT: Koru pečete 10 minuta premažete kremasti fil i urolate - tražiće se parče više

Kremasti i izdašan čokoladni rolat spreman očas posla.

Printscreen/YT/ Spice Bites

Nikad brži čokoladni rolat sa kremastim filom od slatke pavlake. Jednostavno se priprema, a dobićete izdašan kolač u kome će uživati cela porodica. Svima uspeva iz prve, a idealno ide uz kafi ili čaj. Idealna poslastica ako vam dolaze neplanirani gosti.

Sastojci:

Za koru:

  • 4 jajeta
  • 4 kašike šećera
  • 2 kašike ulja
  • 4 kašike brašna
  • 3 kašike kako praha
  • 4 kašike mleka
  • 1 kašićica praška za pecivo
  • 1 kašičica ekstrakta vanile

Za fil:

  • 3 kašike kakao praha
  • 3 kašike šećera
  • 3 kašile ulja
  • 3 kašike mleka
  • 300 ml slatke pavlake
  • 2 kašike šećera u prahu

Priprema:

Belanca odvojite od žumanaca. U žumanca dodajte 3 kašike šećera, ekstrakt vanile i dobro izmešajte. Dodajte ulje, mleko, pa u smesu prosejte brašno pomešano sa kako prahom i praškom za pecivo. Sve dobro sjedinite da dobijete glatku smesu. Belanca umutite mikserom da dobojete gust sneg i dodajte kašiku šećera. Dobijeni šlag pomešajte sa čokoladnim filom od žumanaca i sve dobro sjedinite. Ulijte u širi pleh obložen pek papirom. Pecite na 180 C oko 10-ak minuta.

Kada je gotovo izvrnite na drugi pek papir. Urolajte ga dok je još topao i ostavite da se hladi. U šerpu pomešajte kakao, ulje, šećer i mleko, pa zagrevajte na umerenoj vatri uz konstantno mešanje dok se ne zgusne. Pavlaku umutite sa šećerom u prahu dok se skroz ne zgusne, pa dodajte smesu od kakaa i sve zajedno umutite. Filom premažite koru i zajedno urolajte. Ostavite u frižideru na 2 sata. Po želji odozgo premažite sa malo fila i ukrasite kakao prahom ili mrvljenim čokoladnim keksom.

Izvor: Stvar ukusa