ČUPAVCI SA BELOM ČOKOLADOM I MALINAMA: Nova verzija omiljene poslastice koja se jednostavno priprema

Omiljeni slatkiš svih istinskih ljubitelja čokolade i kososa.

Shutterstock

Čupavci su omiljeni sitni kolači mnogih i obično se služe na slavama. Danas vam donosimo recept za bele čupavce sa malinama koji su umočeni u belu čokoladu i kokos. Sigurni smo da će vam se dopasti i da ćete uživati.

Sastojci:

Za biskvit:

  • 3 jajeta
  • 160 g šećera
  • 100 ml ulja
  • 120 ml jogurta
  • 80 ml mleka
  • 250 g brašna
  • 1 prašak za pecivo

Za fil:

  • 100 g putera
  • 200 ml mleka
  • 2-3 kašike šećera
  • 300 g bele čokolade

Još:

  • 150 g malina
  • 200 g kokosa

Priprema:

Savet je da prvo pripremite fil, kako bi se ohladio do spremite biskvit. U šerpicu stavite puter, mleko i šećer. Kada se sve istopi i zagreje dodajte belu čokoladu, sve vreme mešajte da se i ona lepo istopi. Ostavite je da se hladi, pa odmah pređite na pravljenje biskvita.

Za biskvit prvo umutite 3 belanca sa 80 g šećera. Mutite dok se šećer ne otopi i masa ne postane sjajna. Zatim umutite 3 žumaca sa 80 g šećera. I žumanca mutite dok se šećer ne istopi i ne postanu svetlo žuta. Lagano u žumanca sipajte ulje. Sve vreme mutite. Sipajte i jogurt i mleko. Kada se sjedini ubacite brašno i jedan prašak za pecivo, pa ponovo sve umutite mikserom. Belanca dodajte iz 3 puta u žumanca i laganim kružnim pokretima sjedinite varjačom ili špatulom. Izlijte smesu u pleh, izravnajte, pa po testu raporedite maline, slobobno ih malo pritisnite da upadnu u testo.

Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta. Isecite biskvit na kocke, pa ga umačite u fil sa čokoladom, pa u kokos. Ređajte čupavce na tacnu ili pleh.

Izvor: Stvar ukusa