NE BACAJTE KORU OD POMORANDŽE VEĆ NAPRAVITE NEOBIČAN KOLAČ: Pečeni čokoladni mus zamirisaće celu kuću, savršen spoj

Napravite čokoladnu mus u kori od pomorandže.

Printscreen/Instagram/Cookistwow

Klasičan čokoladni mus je osvežavajuća poslastica kojoj ne može da odoli nijedan ljubitelj čokolade. Sada u smesu dodajte brašno, pa ispecite u kori od pomorandže. Ona će mu dati poseban šmek, a vi ćete uživati u svakom zalogaju. 

Sastojci:

  • 6 pomorandži
  • 2 jajeta 
  • 190 g kisele pavlake
  • 120 ml mleka
  • 2 kašičice ekstrakta vanile
  • 270 g brašna
  • 100 g kakao praha
  • 200 g šećera
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • prstohvat soli
  • šolja čokoladnih mrvica
  • 110 ml ulja

Priprema:

Pomešajte brašno, kakao prah, sodu bikarbonu, prašak za pecivo, so i šećer u posudi. U posebnoj posudi pomešajte pavlaku, jaja, mleko, ekstrakt vanile i ulje. Postepeno sipajte smesu sa tečnim sastojcima u smesu sa suvim. Dobro promešajte. Dodajte čokoladne mrvice i ponovo promešajte. Pomorandže isecite na pola, pa izdubite. Svaku polutku stavite u kalup za mafine. Sipajte smesu u svaku koru pomorandže, ukrasite komadićima čokolade i pecite 20 minuta na 180°C.

This browser does not support the video element.

Čokoladni mus u kori od pomorandže  instagram/cookistwow

 Izvor: Stvar ukusa