Uživanje u jagodama može da počne uz ovaj kolač sa jagodama koji se jako brzo pravi. Ukoliko volite jagode možda ćete želeti da napravite i svečanu tortu sa jagodama. A evo i kako se pravi ovaj kolač sa jagodama i jogrutom.
Sastojci:
- 500 g jagoda, očišćenih
- 125 g šećera
- 65 ml ulja
- 2 jajeta
- 1 kašika rendane limunove kore
- 30 ml limunovog soka
- 125 ml običnog jogurta, nezaslađenog
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 280 g brašna za sve namene
- 4 kašičice praška za pecivo
- Prstohvat soli
- Šlag i šećer u prahu za serviranje
Recept za kolač sa jagodama
Pomešajte suve i mokre sastojke
Stavite šećer, jaja, ulje, limunovu koru, limunov sok i ekstarkt vanile u posudu i dobro umutite 1 minut. Dodajte brašno, prašak za pecivo i so pa dobro umutite da ne bude grudvica.
Sipajte u kalup
Sipajte polovinu smese u kalup za tortu i izravnaje površinu. Pospite iseckanim jagodama. Prelijte preostalim testom, a po površini stavite presečene jagode na pola, licem nadole.
Zagrejte rernu
Pecite50 minuta. Ostavite 15 minuta u kalupu za tortu pre nego što kolač izvadite na rešetku za hlađenje. Ohladite 15 minuta pre serviranja. Pospite šećerom u prahu i servirajte sa sladoledom!
Pročitajte recept za ledeni kolač sa jagodama od 6 sastojaka
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.