Počela je sezona jagoda, a njihova cena je drastično pala u odnosu kada su se pojavile. Sada kilogram možete da nađete za 200 dinara, a ovo voće ne morate da jedete samo ili u voćnoj salati, već od njega možete da napravite najukusnije kolače. Žutog kolač sa višnjama se sećaju starije generacije kao poslastice koja je često krasila trpezu, a sada vam donosimo još bolji recept. Napravite mekani kolač sa jagodama od sastojaka koje imate i koji nisu skupi.
Sastojci:
- 280 g brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- 1/2 kašičice soli
- 250 g šećera
- 85 g putera
- 85 ml ulja
- 3 jajeta
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 180 ml mleka
- 200 g jagoda
Recept za mekani kolač sa jagodama:
Umutite puter sobne temperature, ulje i šećer, pa postepeno dodajte jaja i nastavite da mutite. Sipajte vanilu i umutite, pa dodajte prosejano brašno koje ste pomešali sa praškom za pecivo i pola kašičice soli. Sjedinite testo mikserom. U drugoj posudi pomešajte jagode koje ste iseckali sa kašikom brašna i dodajte u testo. Lagano sjedinite. Kalup premažite uljem, pa obložite pek papirom. Sipajte dobijeno testo i pecite u zgarejanoj rerni na 180°C oko 50-55 minuta. Ostavite da se ohladi, pa pospite šećerom u prahu.
Pročitajte i ovo: Najukusniji kolač sa jagodama
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.