Kolač od krem sira, šlaga, ananasa i oraha

Kolač od krem sira, šlaga i oraha je savršeno lagan i osvežavajuć.

Shutterstock

Kolač od krem sira, šlaga, ananasa i oraha se zamrzava u zamrzivaču oko 4 sata, pa je dobar izbor za vrele dane. Ako volite deserte, možda ćete želeti da napravite i anđeoski kolač sa 12 belanaca. A evo i kako se pravi od krem sira, šlaga, ananasa i oraha:

Sastojci:

  • Ulje za podmazivanje
  • 250 g graham krekera, fino izmrvljenih
  • 60 g neslanog putera, otopljenog
  • 66 g šećer
  • prstohvat soli
  • 180 g kokosovih pahuljica
  • 130 g seckanih sirovih oraha
  • 120 g krem sira
  • 400 ml zaslađenog kondenzovanog mleka
  • 30 ml svežeg limunovog soka
  • 600 g ananasa iz konzerve
  • 300 g šlaga

Recept za kolač od krem sira, šlaga i oraha:

Postavite rešetke u gornju i donju trećinu rerne; zagrejati na 160°. Podmažite duboku tepsiju za kolače uljem. U velikoj posudi pomešajte mrvice graham krekera, puter, šećer i so, dok se ne sjedine (smesa treba da liči na mokri pesak). Utisnite mešavinu krekera na donju i bočnu stranu pripremljene tepsije.

Pospite orahe i kokosove pahuljice na lim za pečenje i rasporedite u ravnomernom sloju. Pecite ih na gornjoj rešetki, a koru za kolač na donjoj rešetki dok ne porumeni, a kokos i orašasti plodovi ne budu lagano tostirani, 15 do 20 minuta. Ostavite da se ohladi 15 minuta.

U velikoj posudi, mikserom na velikoj brzini umutite krem sir dok ne postane gladak. Dodajte mleko, limunov sok i 1/4 kašičice soli i umutite dok se dobro ne sjedini. Umešajte ananas i sve osim tostiranog kokosa i oraha. Umešajte šlag. Prebacite smesu i rasporedite preko ohlađene kore. Ukrasite šlagom i pospite preostalim tostiranim kokosom i orasima, po sredini kolača. Zamrznite najmanje 4 sata, pre sečenja ostavite je da odstoji na sobnoj temperaturi.

Pročitajte kako se prave domaći popsi sa glazurom od bele čokolade

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Tiramisu kuglice   Instagram/food_by_lilly

StvarUkusa/L.S.