Kolač sa čokoladom koji se topi u ustima

Kolač sa čokoladom se doslovno topi u ustima, a možete da ga serivrate dok je još topao, uz kuglu sladoleda od vanile.

Print screen / Instagram / amna_foodie

Sastojci:

  • 150 g mekog putera
  • 100 g braon šećera
  • 50 g belog šećera
  • 2 jajeta
  • 200 g brašna
  • 100 g seckane crne čokolade
  • 1 kašika ekstrakta vanile

Pogledajte kako se pravi kolač:

This browser does not support the video element.

Recept za kolač sa čokoladom koji se topi u ustima  instagram/amna_foodie

Recept za kolač sa čokoladom:

Kako biste napravili kolač sa čokoladom, pripremite kalup prečnika 20 cm. Prvo pomešajte puter sa šećerom dok ne dobijete kremastu teksturu. Dodajte jaja i dobro umutite smesu.

Potom dodajte brašno, promešajte pa dodajte čokoladu i ponovo promešajte. Sipajte testo u kalup premazan puterom i izravnajte ga kašikom. Pecite najmanje 15 minuta na 190 stepeni.

Ostavite da se ohladi 10 minuta i pažljivo skinite kalup. Servirajte uz sladoled od vanile i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i posni kolač sa orasima i džemom.

Pročitajte i kako se pravi kremasti kolač sa breskvama

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Recept za brzinski kolač od ovsa i zrelih banana  Instagram/fraifornelli

StvarUkusa