Sastojci:
- 500 g krem sira
- 200 g meda
- 3 velika jaja
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 1 1/2 kašičica mlevenog cimeta
- korica od 1/2 limuna
Recept za čizkejk sa aromom cimeta i vanile preliven medom:
Za ovaj čizkejk zagrejte rernu na 160 stepeni C. Ubacite krem sir u posudu mešajte jedan minut. Dodajte polovinu od ukupne količine meda u sir, a zatim jaje i ponovo umutite. Nastavite da dodajete i mutite preostala jaja, jedno po jedno, uz mešanje. Umešajte polovinu količine mlevenog cimeta, limunovu koricu i ekstrakt vanile.
U kalup za torte obložen papirom za pečenje sipajte smesu za čizkejk. Pecite 1 sat na 160 stepeni C, a zatim još 10 minuta na 180 stepeni C. U međuvremenu, dodajte preostalu količinu meda i cimeta u šerpu na srednjoj vatri i zagrevajte nekoliko minuta dok ne postane tečno. Kada je pečeno, ostavite da odstoji 5-10 minuta pre nego što prelijete smesom meda i cimeta. Možda ćete želeti da napravite i raskošni čizkejk tiramisu.
Pročitajte kako se prave čizkejk kocke sa kupinama
BONUS VIDEO
StvarUkusa