Neodoljivi letnji kolač sa breskvama

Kolač sa breskvama je vrlo slastan i mekan, pun bresaka i preliven savršenom glazurom.

Print screen / Instagram / postresdelabuela2

Sastojci:

  • 130 g putera, omekšanog
  • 180 g šećera
  • 4 velika jajeta
  • 250 g višenamenskog brašna
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 1/4 kašičice soli
  • 65 ml kisele pavlake
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 130 g seckane breskve
  • 65 g džema od bresaka
  • 130 g šećera u prahu
  • 2 kašike mleka

Recept za kolač sa breskvama:

Za kolač sa breskvama zagrejte rernu na 175°C. Podmažite i pobrašnite pleh za pečenje. U velikoj posudi umutite puter i šećer dok ne postanu lagani i mekani. Umutite jaja, jedno po jedno. U posebnoj posudi umutite brašno, prašak za pecivo i so.

Postepeno dodajte suve sastojke u mešavinu putera, naizmenično sa pavlakom, tako da počnete i završite sa suvim sastojcima. Umešajte ekstrakt vanile i seckane breskve. Sipajte testo u pripremljenu tepsiju i izravnajte površinu.

Pecite 60-70 minuta. Ostavite tortu da se ohladi u kalupu 10 minuta, a zatim je prebacite na rešetku. U maloj činiji pomešajte džem od breskve sa šećerom u prahu i mlekom, tako da napravite glazuru. Prelijte preko ohlađenog kolača. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i jednostavan kolač sa kruškama za svaki dan.

Pročitajte i kako da napravite mekani kolač sa aromom limuna koji se ne peče

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Recept za kolač sa pomorandžom spreman za manje od sat vremena  Instagram/alberodellericette

StvarUkusa