Jednostavni kakao kolač: Preliven glazurom koja se topi u ustima

Kakao kolač preliven galzurom je izdašan desert kome nećete odoleti.

Shutterstock

Sastojci:

Za patišpanj:

  • 120 g višenamenskog brašna
  • 120 g šećera
  • 60 g soli
  • 60 g putera
  • 1 kašičica kakao praha
  • 1 žumance
  • 1 1/2 kašike mlaćenice
  • 60 ml vrele vode
  • 1/4 kašičice sode bikarbone
  • 1/4 kašičice vanilinog šećera

Za glazuru:

  • 2 kašike putera
  • 1 1/2 kašika mleka
  • 1 kašika kakao praha
  • 130 g šećera u prahu
  • 1/4 kašičice vanilinog šećera

Recept za jednostavni kakao kolač:

Za ovaj kolač pomešajte brašno, šećer i so u maloj posudi za mešanje. U malom tiganju pomešajte puter, kakao i vodu. Mešajte dok se puter ne otopi i smesa ne proključa. Sipajte smesu preko suvih sastojaka i promešajte da se sjedini.

Dodajte žumance, mlaćenicu, sodu bikarbonu i vanilin šećer. Promešajte da se sjedini. Sipajte smesu u podmazan pleh za pečenje. Pecite na 176 stepeni 15 minuta ili dok čačkalica ne bude čista.

Čim kolač izvadite iz rerne napravite glazuru. U malom tiganju pomešajte puter, mleko, kakao prah i šećer u prahu. Mešajte dok se puter ne otopi i sastojci ne sjedine. Pazite da ne proključa. Dodajte vanilin šećer i promešajte. Dok je kolač još topao prelijte ga vrućom glazurom po površini. Isecite i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i veganski kolač sa limunom.

Pročitajte kako se pravi mirisna krambl pita sa šljivama

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Recept za kolač od grčkog jogurta sa aromom limuna  Instagram/dilettasecco

StvarUkusa