Sočan biskvitni kolač koji se jede u Maroku sigurno će i vas oduševiti.
Sastojci:
- 20 g gorkog kakaoa
- 150 g šećera
- 4 jajeta
- 160 ml ulja
- 1 vanilin šećer
- 510 g brašna tipa 00
- 16 g praška za pecivo
- 2 kašike džema
- 2 kašike arome pomorandže
- kokos
Priprema:
Jaja umutite sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte ulje, pola količine brašna, prstohvat soli i prašak za pecivo. Umutite, pa dodajte ostatak brašna i umesite testo.
Dobijeno testo podelite na 2 dela, u jedan deo testa dodajte kakao i 1 kašiku ulja i sjedinite. I beli i crni deo testa opet podelite na pola (treba da dobijete 4 testa, 2 bela i 2 crna).
Nauljite pleh za rernu i ravaljajte testo. Slažite prvo belo, pa crno, belo, pa crno. Zatim rukama raširite testo po celom plehu. Izbodite viljuškom i pecite na 180°C 20 minuta. Džem i pomorandžu stavite u šerpu i istopite na šporetu nekih 2 minuta. Premažite koru sa istopljenim džemom. Isecite krajeve da dobijte pravilan pravouganik, pospite kokosom i vaš kolač je spreman.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem