Sočan biskvitni kolač koji se jede u Maroku sigurno će i vas oduševiti.

Sastojci:

  • 20 g gorkog kakaoa
  • 150 g šećera
  • 4 jajeta
  • 160 ml ulja
  • 1 vanilin šećer
  • 510 g brašna tipa 00
  • 16 g praška za pecivo
  • 2 kašike džema
  • 2 kašike arome pomorandže
  • kokos

Priprema:

Jaja umutite sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte ulje, pola količine brašna, prstohvat soli i prašak za pecivo. Umutite, pa dodajte ostatak brašna i umesite testo.

Dobijeno testo podelite na 2 dela, u jedan deo testa dodajte kakao i 1 kašiku ulja i sjedinite. I beli i crni deo testa opet podelite na pola (treba da dobijete 4 testa, 2 bela i 2 crna).

Nauljite pleh za rernu i ravaljajte testo. Slažite prvo belo, pa crno, belo, pa crno. Zatim rukama raširite testo po celom plehu. Izbodite viljuškom i pecite na 180°C 20 minuta. Džem i pomorandžu stavite u šerpu i istopite na šporetu nekih 2 minuta. Premažite koru sa istopljenim džemom. Isecite krajeve da dobijte pravilan pravouganik, pospite kokosom i vaš kolač je spreman.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs