Sastojci:
Za patišpanj:
- 250 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 90 g putera
- prstohvat soli
- 2 žumanca
- 40 g šećera
Za sloj sa jabukama:
- 500 g jabuka
- 40 g šećera
- 4-5 kašika soka od limuna
Za krem sufle:
- 2 belanca
- 40 g šećera
- 1 kašičica vanilin šećera
- 400 g jogurta
- 30 g kukuruznog skroba
Recept za kolač sa jabukama i jogurtom:
Kako biste napravili ovaj kolač, za testo pomešajte brašno, prašak za pecivo, puter, prstohvat soli, žumanca i 40 g šećera dok ne dobijete glatko testo. Utisnite u kalup za pitu prečnika 20 cm, ili u četvrtasti kalup. Za sloj od jabuka naseckajte jabuke i pomešajte ih sa 40 g šećera i limunovim sokom. Ređajte ih na testo.
Pecite na 170°C 40-45 minuta ili dok jabuke ne omekšaju. Za krem umutite 2 belanca sa 40 g šećera i vanilinim šećerom, dok se ne stvore čvrsti sneg. Pomešajte jogurt sa kukuruznim skrobom i lagano umešajte umućen sneg od belanaca. Pečeni kolač od jabuka premažite kremom za sufle. Ohladite i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i posni čokoladni kolač sa višnjama.
Pročitajte kako se pravi troslojni posni kolač
BONUS VIDEO
StvarUkusa