Sendvič kolačići sa džemom od kajsija

Mirisni, mekani i lagano hrskavi kolačići koji se spajaju omiljenim džemom — idealni uz popodnevnu kafu ili kao slatki zalogaj za goste.
Sendvič kolačići sa džemom od kajsija Foto: Printscreen/Youtube/Ricette arabe facili

Sastojci:

  • 2 jajeta
  • 60 g šećera
  • 100 ml ulja 
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • Prstohvat soli
  • Rendana kora 1 pomorandže
  • 200 g brašna
  • pola kesice praška za pecivo
  • Džem od kajsija (za spajanje)

Priprema:

Ako volite jednostavne, domaće kolače koji ne traže puno truda, a donose miris detinjstva i pravu čaroliju ukusa – ovi sendvič kolačići su pun pogodak. Spojeni slojem mirisnog džema od kajsije, blago citrusni i savršeno prhki, odlični su za posluženje uz kafu, čaj ili kao deo praznične trpeze. Testo se pravi za tili čas, ne mora da odstoji, a rezultat su nežni kolačići koji se tope u ustima. 

Savet:

Za dodatni efekat, uvaljajte gotove kolačiće u šećer u prahu ili ih prelijte tankim slojem čokolade. Mogu se čuvati nekoliko dana u zatvorenoj kutiji.

Umutite jaja sa šećerom dok ne postanu penasta. Dodajte ulje, vanilu, so i koru pomorandže, pa promešajte. U posebnoj činiji pomešajte brašno i prašak za pecivo, pa postepeno dodajte u smesu i zamesite mekano testo. Oblikujte kuglice veličine oraha, ređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje i blago spljoštite. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 10–12 minuta, dok blago ne porumene. Ostavite da se ohlade, pa spajajte po dva kolačića džemom od kajsije.

Bonus video

This browser does not support the video element.

Recept za sendvič kolačiće sa kokos filom Izvor: Instagram/ 1tekkurabiy