Sočni kolač sa višnjama

Sočni kolač sa višnjama je zaštitni znak leta i desert koji ćete brzo i lako napraviti.
Sočni kolač od višanja serviran i posut šećerom u prahu Foto: prt scr / yt / Nena's Wellness Corner | Nutrition with Dr. S

Sastojci:

  • 475 g univerzalnog brašna
  • 120 g putera, otopljenog
  • 2 velika jajeta
  • 300 ml mleka
  • 240 g šećera
  • 1 kašika praška za pecivo
  • 600 g višanja bez koštica
Zašto je korisno jesti višnje?

Višnje su voće bogato vitaminima, mineralima i antioksidansima. Imaju relativno malo kalorija i masti, ali su dobar izvor ugljenih hidrata, vlakana i vitamina C. Višnje su bogate antioksidansima, uključujući antocijanine, koji im daju crvenu boju i mogu imati zaštitni efekat na zdravlje.

Recept za sočni kolač sa višnjama:

Kako biste napravili ovaj kolač, zagrejte rernu na 200°C. Podmažite i pobrašnite pleh dimenzija 20×30 cm. U velikoj posudi pomešajte brašno, šećer i prašak za pecivo. U smesu sa brašnom dodajte jaja, otopljeni puter i 180 ml mleka. Sve sastojke pomešajte mikserom.

Sipajte polovinu testa u pripremljeni pleh i ravnomerno ga rasporedite. Ocedite višnje i lagano ih umešajte u testo za kolač u jednom sloju dok se ravnomerno ne rasporede. U drugu polovinu testa dodajte 120 ml mleka i dobro promešajte kašikom ili gumenom lopaticom.

Prelijte ovu smesu preko višanja dok se ravnomerno ne rasporede. Pecite u zagrejanoj rerni 45-50 minuta ili dok čačkalica umetnuta u sredinu kolača ne bude čista. Kada se kolač ispeče, izvadite ga iz rerne i ostavite da se ohladi u plehu. Kada se ohladi, isecite kolač, pospite šećerom u prahu i servirajte. Možda ćete želeti da napravite i kolač od bele čokolade i grčkog jogurta.

Pročitajte kako se pravi sočni kolač sa jogurtom i kajsijama

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Recept za najjednostavniji kolač sa kajsijama Izvor: instagram/thedailysaby

StvarUkusa