1. Zamesite testo od instant krompir pirea, brašna, jajeta, 3 kašičice ulja i vode.
2. Šljive prepolovite, i uvaljajte u šećer.
3. Od testa odvojite komad i razvucite na pobrašnjenoj površini krug prečnika 7-8 cm i debljine oko pola centimetra. Stavite polovinu šljive na sredinu kruga i uvijte je testom, a zatim uvaljajte rukama. (Veličina testa za svaku knedlu zavisi od veličine šljiva).
4. Na šporet stavite dublju šerpu s vodom i zagrevajte dok ne počne da ključa. Spuštajte knedle u ključalu vodu.
5. Kada knedle isplivaju na površinu, izvadite ih pomuću rešetkaste kašike i propržite u tiganju s prezlama na malo ulja.
6. Knedle pospite šećerom i poslužite.
Original šampita koju će deca obožavati
Jednostavan čizkejk sa bundevom
Kako da kod kuće napravite medovaču
Recept za rižoto sa graškom
Domaće lazanje po italijanskom receptu