1. Penasto umutite žumanca sa100 g šećera. Posebno ulupajte čvrst sneg od belanaca, umešajte 20 g šećera, kašiku rumai brašno, pa sve to dodajte u prvu masu. Na kraju umešajte rastopljen i prohlađen puter.


Sastojci:

6 jaja
180 g šećera
2 kašike ruma
120 g brašna
50 g putera
4 kašike želea od ribizli
2 kašike vode
30 g suvog grožđa
kesica vanilin-šećera
glazura od šećera
malo crvene boje za kolače

2. Podmažite puterom kalup za tortu (s prstenom koji se skida), pa sipajte masu i pecite u umereno zagrejanoj rerni na 220 stepeni 20 minuta (da čačkalica zabodena u kolač bude čista).

3. Preostali šećer pomešajte s kašikom ruma, želeom od ribizli i vodom, dodajte oprano suvo grožđe i vanilu i ostavite na stranu.

4. Ohlađen kolač presecite horizontalno na tri dela i vratite donji deo u kalup. Srednji deo isecite na kockice, pa polovinu pomešajte sa želeom od ribizli i izručite na donju koru. Šupljine popunite preostalim kockicama. Odozgo stavite gornju koru, pritisnite daskom za sečenje i ostavite da stoji sat-dva.

5. Gotovu tortu stavite na tanjir i premažite glazurom od šečera obojenom u ružičasto. Tortu dekorišite po želji.