1. Penasto umutite žumanca sa100 g šećera. Posebno ulupajte čvrst sneg od belanaca, umešajte 20 g šećera, kašiku rumai brašno, pa sve to dodajte u prvu masu. Na kraju umešajte rastopljen i prohlađen puter.
2. Podmažite puterom kalup za tortu (s prstenom koji se skida), pa sipajte masu i pecite u umereno zagrejanoj rerni na 220 stepeni 20 minuta (da čačkalica zabodena u kolač bude čista).
3. Preostali šećer pomešajte s kašikom ruma, želeom od ribizli i vodom, dodajte oprano suvo grožđe i vanilu i ostavite na stranu.
4. Ohlađen kolač presecite horizontalno na tri dela i vratite donji deo u kalup. Srednji deo isecite na kockice, pa polovinu pomešajte sa želeom od ribizli i izručite na donju koru. Šupljine popunite preostalim kockicama. Odozgo stavite gornju koru, pritisnite daskom za sečenje i ostavite da stoji sat-dva.
5. Gotovu tortu stavite na tanjir i premažite glazurom od šečera obojenom u ružičasto. Tortu dekorišite po želji.