1. Stavite čokoladu u plastičnu kesu, a potom u zamrzivač na najmanje 30 minuta. Izvadite čokoladu iz zamrzivača, udarajte je oklagijom, kako bi se razbila u komadiće unutar kese.
2. U šerpicu stavite mleko, slatku pavlaku i ekstrakt vanile. Mešajte povremeno i zagrejte smesu na umerenoj temperaturi dok ne počne da ključa. Onda dodajte listiće nane i stabljike, pokrijte poklopcem i ostavite da odstoji 15 minuta.
3. Iscedite tečnost i pritiskajte nanu kako bi maksimalno pustila svoj sok. Potom uklonite listiće i stabljike nane.
4. Mutite mikserom žumanca i šećer oko 5 minuta, dok smesa ne postane gusta i svetla. Potom vratite krem sa nanom u čistu posudu i podgrevajte je dok ne proključa.
5. Sipajte polovinu smese sa nanom preko smese sa jajima i šećerom. Vratite celokupnu smesu u posudu s kremom od nane i kuvajte na veoma tihoj vatri dok se smesa ne zgusne (oko 3, 4 minuta). Procedite smesu u činiju, a potom ostavite da se ohladi, pazeći da se ne stvori korica na površini.
6. Stavite smesu u zamrzivač na 2, 3 sata. Dodajte komadiće čokolade pre nego što ga zamrznete. Potom temeljno umutiti da se ne bi stvorili kristali leda, dodati čokoladu i ponovo zamrznuti. Kada se malo otopi, servirati u činijice ili kornete.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus