1. Umesite testo od brašna, putera sečenog na kockice i 70 ml hladne vode, 2 kašike šećera i soli. Oblikujte ga u kuglu,umotajte prozirnom folijom i ostavite u frižideru 30 minuta.


Sastojci:

350 g brašna
150 g ohlađenog putera
7 kašika šećera
2 velike kisele jabuke
50 g šljiva
100 g grožđa bez koštica
kašičica cimeta
žumance

2. Namastite okrugli niski kalup (najbolji je onaj za pitu, prečnika 26 cm). Testo razvaljajte na prozirnoj foliji nešto šire od promera kalupa. Pomoću folije ga položite u kalup (ostavite da malo prelazi ivicu). Zagrejte rernu na 180 stepeni.

3. Voće očistite, pa jabuke isecite na kockice ili kolutove, šljive na kriške, a bobice grožđa prerežite po pola. Sve voće izmešajte sa ostatkom šećera i cimetom i rasporedite po testu.

4. Razvaljajte 2/3 preostalog testa tačno na promer 26 cm, njime pokrijte voće, a možete napraviti rupe modlicama da tokom pečenja može da izlazi para. Ivicu eventualno dodatno oblikujte. Ostatak testa razvaljajte, izrežite modlama da dobijete različite oblike, premažite razmućenim žumancem i poslažite po piti kao ukras.

5. Kolač pecite oko 50 minuta. Po želji ga poslužite sa sladoledom ili prelivom od vanile.