1. Umesite testo od brašna, putera sečenog na kockice i 70 ml hladne vode, 2 kašike šećera i soli. Oblikujte ga u kuglu,umotajte prozirnom folijom i ostavite u frižideru 30 minuta.
2. Namastite okrugli niski kalup (najbolji je onaj za pitu, prečnika 26 cm). Testo razvaljajte na prozirnoj foliji nešto šire od promera kalupa. Pomoću folije ga položite u kalup (ostavite da malo prelazi ivicu). Zagrejte rernu na 180 stepeni.
3. Voće očistite, pa jabuke isecite na kockice ili kolutove, šljive na kriške, a bobice grožđa prerežite po pola. Sve voće izmešajte sa ostatkom šećera i cimetom i rasporedite po testu.
4. Razvaljajte 2/3 preostalog testa tačno na promer 26 cm, njime pokrijte voće, a možete napraviti rupe modlicama da tokom pečenja može da izlazi para. Ivicu eventualno dodatno oblikujte. Ostatak testa razvaljajte, izrežite modlama da dobijete različite oblike, premažite razmućenim žumancem i poslažite po piti kao ukras.
5. Kolač pecite oko 50 minuta. Po želji ga poslužite sa sladoledom ili prelivom od vanile.