1. Cele, neoljuštene banane poređ ajte u pleh i pecite u dobro zagrejanoj rerni na 250 stepeni oko pola sata okrećući ih nekoliko puta. Pečene banane oljuštite i isecite svaku uzduž na pola.


Sastojci:

6 banana
ulje za prženje
šećer u prahu za posipanje

Za testo za pohovanje:

250 g brašna
10 g kvasca
3 dl mlake vode
5 g soli
2 jajeta
čašica konjaka
50 g istopljenog, pa prohlađ enog putera

2. Napravite testo za pohovanje tako što cete prosejanom brašnu u posudi za mešenje dodati kvasac rastopljen u malo mlake vode, so, žumanca i konjak i od toga, uz dodavanje mlake

vode koliko je potrebno, zamesite tvrđ e testo. Izlupajte ga dobro varjačom, pa dodajte preostalu vodu, puter i čvrsto ulupan sneg od dva belanceta. Mutite testo varjačom dok ne dobijete ujednačenu žitku masu malo gušću nego za palačinke.

3. Umočite banane u testo i ispržite ih u većoj količini dobro zagrejanog ulja. Ocedite ih od masnoće, pore đajte na tacnu, pospite šećerom i odmah servirajte.