NISTE JELI UKUSNIJE - MEKANO TESTO I FIL KOJI CURI: Krofne iz rerne punjene nutelom - odmah zamešajte duplu meru

Pred vama je recept za krofne koji nećete menjati. Prosto su savršene!

Printscreen/Youtube/GÜLSÜMÜN SARAYI TV

Krofne iz rerne su idealno rešenje za domaćice koje ne vole da dugo stoje pored šporeta. A sa ovim receptom ćete ih stalno pripremati, jer je testo mekano i vazdušasto, a bogato je filom, koji kada zagrizete krofnu curi. Nema prženja u dubokom ulju tako da se ove krofne mogu kategorisati kao zdrave. Uživajte!

Sastojci:

  • 5 šolja toplog mleka (od 200 ml)
  • 500 g brašna
  • 1 čaša toplog mleka (od 200 ml) za rastvaranje kvasca
  • 2 kašike šećera
  • 1,5 pakovanja kvasca (10 grama)
  • 1 kašika putera (40 grama)
  • 4 kašike biljnog ulja (40 ml)
  • 1 jaje + 1 belance
  • pola kašičice soli
  • 1 kašika ulja
  • Nutela ili bilo koji drugi krem
  • 1 žumance
  • šećer u prahu
  • kokos
  • med

Priprema:

U činiji pomešajte jednu čašu toplog mleka, 2 kašike šećera, kvasac, pa dobro promešajte žicom. Nakon toga u kvasac dodajte puter, ulje, jaje i belance i dobro umešajte. Potom, postepeno ubacujte brašno, sve vereme mešajući. Umesite testo rukama. Premažite ga kašikom ulja, pokrijte krpom i ostavite na sobnoj temperaturi sat vremena.

Na pleh stavite papir za pečenje. Ruke nauljite pa vadite male loptice od testa, malo ih rukama oblikujte, a zatim na podlozi dlanom raširite, namažite kremom pa zatvorite i opet rukama oblikujte lopticu. Tako radite dok imate testa. Punjene loptice poređajte na papir za pečenje, premažite žumancetom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta. Kada u gotove pospite ih šećerom u prahu, a zatim premažite vrh medom pa umočite u kokos. Na sam vrh opet stavite malo krema.

Izvor: Stvar ukusa