TESTO OD BRAŠNA I JOGURTA, A FIL OD MAKA: Neobični mafini koji podsećaju na tradicionalnu štrudlu koju svi volimo

Mafini kakve niste probali do sad.

Printscreen/Youtube/TatyanasEverydayFood

Malo je osoba koje ostaju ravnodušne na pomen štrudle s makom ili neke druge poslastice, kojoj ovo seme daje poseban ukus i aromu. A mafini su jedna od omiljenih poslastica - lako se spremaju, a eksperimentisanje sa nadevima i sastojcima su i te kako poželjni. Ukoliko ste ljubitelji maka, predlažemo vam da napravite ove preukusne mafine.

Sastojci:

  • 250 g brašna
  • 100 ml jogurta
  • 100 g šećera
  • 2 kašike maka
  • kesica vanilin šećera
  • kašičica praška za pecivo
  • 2 jaja
  • 50 ml ulja

Priprema:

Pomešajte brašno, šećer i prašak za pecivo. Dodajte potom jaja, jogurt, ulje i mak. Dobro sjedinite da dobijete ujednačenu smesu. Kalup za mafine obložite papirnim korpicama i sipajte u njih pripremljenu smesu. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 min ili dok ne porumene.

Izvor: Stvar ukusa