BOLJE OD BAKLAVE - DOMAĆE PECIVO PUNJENO LEŠNIKOM PA PRELIVENO SIRUPOM: Tajna savršenog testa je u ovom sastojku

Ukoliko volite proizvode od testa, napravite slatko pecivo sa lešnikom, bolje i od baklave.

Printscreen/YT/Appetitno.TV

Ako volite da jedete slatka i slana peciva na razne načina, onda je ovaj recept pravi izbor za vas. Pre svega, za svaki takav proizvod potrebno je dobro testo. Brašno, ulje, jaje neizostavni su sastojci, ali ako mu dodate i kefir, jabukovo sirće i kukuruzni skrob dobićete nikad lepše i mekše testo. Možete praviti kroasane, kiflice od njega, ali i troglići punjeni lešnikom, takođe mogu mogu biti pravi izbor za vas. Nakon što testo jednom razvučete i urolate, napravite loptice koje ćete još jednom razvući, a onda ređati jednu preko druge i puniti testo masom. Na kraju, za još bolji i slađi ukus prelijte pecivo sirupom od šećera, vode i pomorandže i dobićete savršeni užitak, bolji čak i od baklave.

Sastojci:

  • 100 ml kefira
  • 1 jaje
  • 100 ml ulja
  • 25 g kukuruznog skroba + 100 g za posipanje
  • 20 ml sirćeta
  • 10 g prašak za pecivo
  • 300 g brašna
  • 150 g lešnika
  • 150 g rastopljenog putera

Za sirup:

  • 250 ml vode
  • 250 g šećera
  • 20 g pomorandže