Jesen i zima su godišnja doba kada jedemo ukusne pite sa jabukama, bundevom i pijemo kuvano vino. Kada uđemo u kuću, a sve miriše na vanilu, cimet i jabuke znamo da je došlo hladno vreme. Ako volite štrudle i pite, onda će vam se sigurno dopasti i mafini sa jabukama. Na brzinu smutite testo, a zatim zapecite i dobićete desert koji će odmah nestati sa stola.
Sastojci:
- 200 g brašna
- 150 g šećera
- 2 jajeta
- 80 g otopljenog putera
- 100 g mleka
- 2 kašičice praška za pecivo
- 1,5 kašičica ekstrakta vanile
Za fil:
- 2 jabuke
- 2 kašike šećera
- 1/2 kašičice cimeta u prahu
Priprema:
Jaja umutite sa šećerom, pa dodajte puter, mleko, vanilu i prosejano brašno sa praškom za pecivo. Sve dobro sjedinite. Jabuke isecite na kockice, pa dodajte šećer i cimet, lepo promešajte. U kalup za mafine nauljite, pa sipajte malo brašna. Rasporedite smesu, a preko sipajte jabuke. Pecite na 180°C nekih 35-40 minuta.