MAFINI SA JABUKAMA: Umesto pite i štrudle pripremite poslasticu kojoj niko neće odoleti

Mafini sa jabukama odlično menjaju štrudlu i pitu.

Printscreen/YT/ LIVE KITCHEN CHANNEL

Jesen i zima su godišnja doba kada jedemo ukusne pite sa jabukama, bundevom i pijemo kuvano vino. Kada uđemo u kuću, a sve miriše na vanilu, cimet i jabuke znamo da je došlo hladno vreme. Ako volite štrudle i pite, onda će vam se sigurno dopasti i mafini sa jabukama. Na brzinu smutite testo, a zatim zapecite i dobićete desert koji će odmah nestati sa stola. 

Sastojci:

  • 200 g brašna
  • 150 g šećera
  • 2 jajeta
  • 80 g otopljenog putera
  • 100 g mleka
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 1,5 kašičica ekstrakta vanile

Za fil: 

  • 2 jabuke
  • 2 kašike šećera
  • 1/2 kašičice cimeta u prahu

Priprema:

Jaja umutite sa šećerom, pa dodajte puter, mleko, vanilu i prosejano brašno sa praškom za pecivo. Sve dobro sjedinite. Jabuke isecite na kockice, pa dodajte šećer i cimet, lepo promešajte. U kalup za mafine nauljite, pa sipajte malo brašna. Rasporedite smesu, a preko sipajte jabuke. Pecite na 180°C nekih 35-40 minuta.