KROFNE BEZ KVASCA PUNJENE JABUKAMA: 1 trik čini da ovo slatko testo bude mekano i vazdušasto 

Obavezno isprobajte novi recept za mini krofne sa jabukama.

Printscreen/YT/Ricette arabe facili

Jogurt u testu čini da krofne budu mekane, ali ovaj sa ukusom vanile mu daje određenu specifičnost, jer ne samo da je ukusan, nego je i mirisan. Ali jogurt nije jedini sastojak koji ove krofne čini posebnim, tu su i jabuke. Do sada ste pravili punjene krofne, iz rerne, pržene, ali sa ukusom jabuke i vanile definitivno niste nikada. Poslastice sa jabukama su poznati jesenji specijaliteti, bilo da je u pitanju lenja pita ili štrudla. Zato sada isprobajte i krofne u čijem se testu nalaze jabuke i vanila jogurt. 

Sastojci:

  • 1 jaje
  • 1 jabuka
  • 2 kašike šećera
  • 1/2 kašičice soli
  • 125 g grčkog jogurta od vanile 
  • 3 kašike ulja
  • rendana kora pomorandže
  • 5 g praška za pecivo
  • 250 g brašna

Za posipanje:

  • šećer
  • cimet

Priprema:

Jaje pomešajte sa šećerom i malo soli. Umutite, pa dodajte jogurt i koru od pomorandže. Opet sjedinite, pa sipajte ulje, promešajte, pa stavite jabuku iscekanu na kockice. Na kraju sipajte brašno sa praškom za pecivo i sjedinite. Nauljite ruke i oblikujte valjak ili loptice. Pržite u zagrejanom ulju, pa uvaljajte u pomešan cimet i šećer.