Slatki hleb punjen čokoladom

Ako želite da napravite drugačiji doručak umesto slanog poslužite slatki hleb punjen čokoladom.

Printscreen/YT/ Qiong Cooking

Već smo pisali kako da napravite hleb kod kuće, a da bude ukusniji od onog kupljenog u pekari. Danas vam donosimo još jedan super recept. U pitanju je sladak hleb sa čokoladom koji će obožavati i deca, a koji se lako pravi. Za vikend obradujte ukućane preukusnim slatkim hlebom uz koji vam ništa više nije potrebno, a ako baš želite možete da služite sa voćem. 

Sastojci:

  • 160 ml mleka
  • 1 jaje
  • 1 kašičica suvog kvasca
  • 3 kašike šećera
  • 280 g brašna
  • 2 kašike kakaoa
  • 1/2 kašičice soli
  • 30 g neslanog putera
  • 50 g čokoladnih dugmića 
  • 1 kašika meda 
  • 1 kašika vode

Recept za čokoladni hleb: 

U posudi pomešajte toplo mleko, kvasac i šećer. Sve lepo promešajte, pa dodajte jaje, prosejano brašno i kakao, so i umesite testo. Pokrijte providnom folijom i ostavite da nadođe nekih 20 minuta. Zatim dodajte puter sobne temperature i mesite testo sve dok se ne sjedini sa puterom. Zatim malo rukama raširite testo, pa na sredinu sipajte čokoladne dugmiće. Zatvorite testo i ponovo ga umesite. Pokrijte testo providnom folijom i ostavite da odstoji još pola sata. Podelite na 3 jednaka dela, pokrijte providnom folijom i ostavite da odstoji još nekih 15 minuta. Razvucite, pa preklopite po dužini sa obe strane, a onda urolajte. Tako uradite i sa preostala 2 testa. Poređajte u užu tepsiju i ponovo pokrijte providnom folijom, pa ostavite da nadođe sat vremena. Pecite u zagrejanoj rerni na 170°C oko 25 minuta. Premažite vodom koju ste pomešali sa medom koji ste istopili. 

Pročitajte i ovo: Slatki hleb u obliku saća

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

mlečni tost hleb  tiktok/feelgoodfoodie

StvarUkusa/S.B.