Najbolji letnji mafini sa bobičastim voćem

Mafini se vrlo jednostavno pripremaju, a bobičasto voće im daje poseban ukus i boju.

Print screen / You Tube / Favorite Recipes

Sastojci:

  • 2 velika jajeta, sobne temperature
  • 130 g šećera
  • 130 g grčkog jogurta
  • 60 ml ulja
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 1/4 kašičice morske soli
  • 250 g višenamenskog brašna
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 60 g jagoda, oljuštenih i isečenih na kockice
  • 60 g malina
  • 60 g borovnica

Recept za mafine sa bobičastim voćem:

Obložite kalup za mafine od 12 komada korpicama za kolače i zagrejte rernu na 200 stepeni C. U velikoj posudi mikserom umutite 2 jajeta sa šećerom na velikoj brzini 5 minuta, ili dok smesa ne postane gusta i svetle boje. Dodajte grčki jogurt, ulje i 1 kašičicu vanile. Postavite mikser na malu brzinu i mešajte dok se ne sjedini.

U malu posudu sipajte brašno, 2 kašičice praška za pecivo i 1/4 kašičice soli i umutite da se sjedini. Počnite da dodajete mešavinu brašna u testo iz tri puta, mešajući da se sjedini sa svakim dodavanjem. Nemojte da preterate sa mešanjem, jer će mafini biti gusti.

Koristite lopaticu da ubacite mešane bobice, i izmešajte toliko da se sjedine.

Podelite testo u korpice u plehu za mafine. Pecite u sredini rerne na 200˚C 20-22 minuta ili dok mafini ne postanu zlatni i čačkalica ne bude čista. Prebacite mafine na rešetku da se ohlade. Servirajte ih tople ili na sobnoj temperaturi. Možda ćete želeti da napravite i mafine sa crnim čajem i makom.

Pročitajte kako se prave najukusniji oreo mafini koji se brzo prave

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Mafini sa bananama i kikiriki puterom  Instagram/Healthy Food Addiction

StvarUkusa