Sastojci:
- 2 velika jajeta, sobne temperature
- 130 g šećera
- 130 g grčkog jogurta
- 60 ml ulja
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 1/4 kašičice morske soli
- 250 g višenamenskog brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- 60 g jagoda, oljuštenih i isečenih na kockice
- 60 g malina
- 60 g borovnica
Recept za mafine sa bobičastim voćem:
Obložite kalup za mafine od 12 komada korpicama za kolače i zagrejte rernu na 200 stepeni C. U velikoj posudi mikserom umutite 2 jajeta sa šećerom na velikoj brzini 5 minuta, ili dok smesa ne postane gusta i svetle boje. Dodajte grčki jogurt, ulje i 1 kašičicu vanile. Postavite mikser na malu brzinu i mešajte dok se ne sjedini.
U malu posudu sipajte brašno, 2 kašičice praška za pecivo i 1/4 kašičice soli i umutite da se sjedini. Počnite da dodajete mešavinu brašna u testo iz tri puta, mešajući da se sjedini sa svakim dodavanjem. Nemojte da preterate sa mešanjem, jer će mafini biti gusti.
Koristite lopaticu da ubacite mešane bobice, i izmešajte toliko da se sjedine.
Podelite testo u korpice u plehu za mafine. Pecite u sredini rerne na 200˚C 20-22 minuta ili dok mafini ne postanu zlatni i čačkalica ne bude čista. Prebacite mafine na rešetku da se ohlade. Servirajte ih tople ili na sobnoj temperaturi. Možda ćete želeti da napravite i mafine sa crnim čajem i makom.
Pročitajte kako se prave najukusniji oreo mafini koji se brzo prave
BONUS VIDEO
StvarUkusa